miercuri, 12 mai 2010

Cartofi cu branza la cuptor



Avem nevoie de: 

1 kg cartofi
200 g branza de vaci
200 g cas
3 oua
1 pahar smantana
sare
piper

Mod de preparare:

Se spala bine cartofii si se fierb in coaja. Cand sunt fierti se curata si se taie felii potrivit de subtiri.
Intr-un vas de yena uns bine cu unt (sau ulei) se aseaza un rand de cartofi, se presara putina branza de vaci, apoi felii de cas, din nou un rand de cartofi si iar branza.
Se repeta aceasta operatie pana se pun toti cartofii si toata branza.
Se toarna pe deasupra ouale batute si amestecate cu smantana, se condimenteaza cu sare si piper.
Se da la cuptor 25-30 min.
Inainte cu 5 minute de a fi gata se presara cas ras peste cartofi.
Se servesc fierbinti dar sunt buni si reci.

*** Eu am mai avut niste resturi de salam prin frigider si l-am taiat bucatele si l-am pus printre branza.
 
 

Un comentariu: