vineri, 28 mai 2010

Pizza aperitiv



Avem nevoie de: 

500g faina
50 g margarina
100 ml apa calduta
1 lingurita zahar
drojdie
sare
bulion
cascaval
salam

Mod de preparare:

Din faina, margarina, apa, zahar, drojdie si sare se face un aluat pe care il lasam la crescut 1/2 ora.
Dupa ce aluatul a crescut luam jumate din aluat si il intindem in foaie, nu prea groasa dar nici foarte subtire, pe o folie alimentara ca sa ne ajute apoi sa rulam foaia.
Ungem foaia cu bulion, apoi punem salamul si cascavalul ras.
Cu ajutorul foliei rulam foaia, apoi taiem felii de 2 cm grosime si le asezam pe o tava tapeta cu hartie de copt (eu nu am avut asa ca am tapetat cu faina).
Se dau la cuptor pentru 30 minute la foc mediu.


Din cealalta jumatate de aluat facem baghete umplute.
Intindem o foaie de aluat, iar jumatate din ea o ungem cu bulion, punem salam si cascaval, iar partea neunsa o punem peste partea cu umplutura.
Presam putin, apoi taiem fasii de 1 cm grosime, pe care apoi le rasucim.
Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor 30 minute la foc mediu.

Ambele se servesc cu sos de rosii.



2 comentarii: