luni, 3 mai 2010

Ciorba falsa de burta




Pentru cei carora nu le place ciorba de burta aceasta este o alternativa foarte buna....

Avem nevoie de:

2 morcovi
500 grame ciuperci pleurotus
1 telina
200 grame smantana
1 lamaie
2 linguri faina
2 catei de usturoi
2 galbenusuri
1 legatura frunze de leustean (optional)

Mod de preparare:

Se curata zarzavatul, se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare si dupa ce a fiert se trece pe razatoarea cu ochiuri mici.
Se curata ciupercile se taie fasii subtiri (cum se taie burta) si se adauga impreuna cu zarzavatul ras in zeama in care a fiert acesta din urma.
Lasi sa fiarba totul 15 minute si in acest timp freci galbenusurile cu smantana, faina si usturoiul pisat.
Se ia oala de pe foc, se toarna treptat amestecul cu smantana, se pune lamaia taiata felii (eu am pus o lingura de otet) si presari leustean tocat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu