Cartofi cu sos


Avem nevoie de:


1 kg cartofi
1 ceapa
1 lingura bulion
1 lingura zahar
2 catei usturoi
ardei iute
1 cana apa
ulei
patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Curatam cartofii si ii taiem sferturi, apoi ii punem intr-o tava cu 3-4 linguri ulei si ii condimentam cu sare si piper si dam la cuptor acoperiti cu folie pentru 35 minute.
Intre timp facem sosul.
Tocam ceapa marunt si o calim in ulei.
Adaugam peste ceapa ardeiul tocat (eu am pus vreo 5 feliute de ardei iute murat) si usturoiul pisat, bulionul, zaharul si lasam putin la fiert.
Adaugam si o cana de apa si patrunjel tocat si lasam la fiert pentru inca 5 minute.
Dupa cele 35 de minute scoatem cartofii din cuptor si adaugam cateva linguri din sos si mai lasam cartofii in cuptor pana se fac , adica aproximativ 20-30 minute.
Scoatem cartofii pe farfurie si ornam cu putin din sosul ramas.
Se poate servi cu salata de telina sau ridiche neagra.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mazare cu smantana

Cus-cus cu branza

Paste dulci de post