Prajitura cu crema de lamaie


M-am gandit sa fac aceasta prajitura pentru Revelionul 2013, numai buna dupa atatea mancaruri grase. O puteti face cat de acrisoara doriti, cu mai multa sau mai putina zeama de lamaie.

Avem nevoie de: 
pentru foi
450g faina
2 oua
5 linguri apa rece
5 linguri ulei
1 1/2 praf de copt (sau amoniac)
100 g zahar
otet
un varf de cutit de sare

pentru crema
1/2 l lapte
1 pachet unt
300 g zahar
4 linguri faina
1 lamaie

 Mod de preparare:

Pentru inceput amestecam ouale, zaharul, sarea, apa rece, uleiul, faina si amoniacul stins in otet si framantam pana iese un aluat elastic. Impartim apoi aluatul in 3 parti egale din care formam 3 foi pe care apoi le vom coace pe dosul tavii, timp de 10 minute la foc mediu spre mare.
Dupa ce sunt gate cele 3 foi ne apucam de crema. 
Amestecam faina cu zaharul si apoi turnam laptele incet amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a omogenizat punem pe foc la fiert si amestecam din cand in cand iar cand incepe sa se ingroase amestecam continuu pentru a nu se prinde de cratita. Dupa ce s-a ingrosat lasam putin la racit si apoi adaugam untul amestecand pana se incorporeaza tot, jumatate din coaja rasa de la lamaie si zeama de la o lamaie si amestecam....Eu am pus zeama de la o lamaie si nu a iesit crema acra, chiar ar mai fi mers putina zeama, dar fiecare pune dupa preferinta.
Umplem apoi foile cu crema de lamaie, apoi facem o glazura dupa preferita si dam la rece.

Pofta buna si An nou fericit va doresc!
Sa ne auzim cu bine in 2013!


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Mazare cu smantana

Cus-cus cu branza

Paste dulci de post