Cornulete in doua culori


Avem nevoie de:

1/2 litru apa minerala
8 linguri zahar
50 g drojdie
200 ml ulei
3 linguri cacao
1 varf cutit sare
rahat
faina cat cuprinde
nuca cocos
esenta rom


sirop
250g zahar
100ml apa
3 pachete zahar vanilat


Mod de preparare:


Apa minerala, zaharul, drojdia (dizolvata in putina apa calduta) uleiul, sarea si aromele se amesteca bine, apoi se adauga faina pana obtinem o coca asemanatoare cu cea de clatite.
Se imparte coca in doua vase.
Unul din cele 2 vase se amesteca cu cacao si apoi cu faina pana devine un aluat care poate fi modelat.Se framanta bine.
In celalalt vas se pune doar faina si se face o coca la fel ca cea dinainte.
Se ia din prima coca si se imparte in 8 parti. La fel se procedeaza si cu cea de-a doua coca.
Se intinde mai intai o foaie maro, apoi una alba.
Cea alba se va pune peste cea maro si se mai intinde putin.
Se taie apoi foaia in 4, si apoi fiecare parte in 3.
Se pune cate o feliuta de rahat si apoi se rasuceste incepand cu partea groasa.
Se pun in tava unsa cu ulei si se dau la cuptor 20-30 minute.
Se face siropul prin fierberea celor trei ingrediente.
Dupa ce le-am scos se trec prin siropul racit, apoi se pudreaza cu nuca de cocos.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cus-cus cu branza

Din Dragoste pentru Femei cu Andreea Marin si Avon

Drob de pui