Mucenici moldovenesti de post
Avem nevoie de:
1 kg faina
500 ml apa
1 lingurita sare
2 lingurite drojdie
4 linguri nuca macinata
ulei pentru uns
1 plic zahar vanilat
1 lingura margarina
sirop:
500 g zahar
500 l apa
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Se prepara un aluat de paine dospita (din faina, apa, zaharul vanilat, margarina, sare si drojdie, pusa dinainte la crescut) se framanta, si se lasa la crescut 20min.
Se detaseaza bucati de aluat din care se formeaza prin rasucire, intre palme un fel snur gros de coca, din care se impletesc opturi.
Se coc la cuptor intr-o tava unsa cu ulei pana se rumenesc.
Se scot din cuptor, se toarna peste ei siropul si se presara nuca macinata.
Siropul : se fierbe apa cu zaharul pana se leaga bine siropul si se ingroasa.
Se trage de pe foc si se adauga zaharul vanilat.
Se mai da odata in clocot amestecand.
Comentarii
Trimiteți un comentariu