Prajitura cu foi de post
Avem nevoie de:
pentru foi:
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
10 linguri de bors
1 lingurita bulion (dizolvata in putin bors)
1/2 plic praf de copt
600-700 g faina
pentru crema:
4 cani de apa
8 linguri cu varf de faina
10 linguri cu varf de zahar
250g margarina
coaja rasa de la o lamaie
zeama de la lamaie
1 plic zahar vanilat
1 esenta vanilie
pentru glazura:
2 lingurite cacao
2 linguri zahar
1 lingura de apa
Mod de preparare:
Pentru foi:
Se freaca zaharul cu uleiul, apoi se adauga borsul, bulionul, praful de copt si faina in ploaie.
Se amesteca pana devine un aluat destul de tare incat sa se poata intinde.
Acest aluat se imparte in 3 parti si se coc pe dosul tavii tapetate cu faina, pentru 15-20 minute.
Crema:
Se pune pe foc o cratita, se adauga apa si faina amestecand continuu.
Cand devine omogena se adauga zaharul, coaja rasa de la lamaie si zeama de lamaie.
Cand se mai raceste putin se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.
Cand e aproape rece se adauga margarina si se amesteca pana se omogenizeaza.
Glazura:
Se pun toate ingredientele intr-o cratita si apoi se pun pe foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul.
Pe o planseta se pune prima foaie, se adauga jumatate din crema racita, apoi ce-a de-a doua foaie, restul de crema si ultima foaie.
Peste prajitura se intinde glazura si se orneaza cu nuca de cocos.
pentru foi:
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
10 linguri de bors
1 lingurita bulion (dizolvata in putin bors)
1/2 plic praf de copt
600-700 g faina
pentru crema:
4 cani de apa
8 linguri cu varf de faina
10 linguri cu varf de zahar
250g margarina
coaja rasa de la o lamaie
zeama de la lamaie
1 plic zahar vanilat
1 esenta vanilie
pentru glazura:
2 lingurite cacao
2 linguri zahar
1 lingura de apa
Mod de preparare:
Pentru foi:
Se freaca zaharul cu uleiul, apoi se adauga borsul, bulionul, praful de copt si faina in ploaie.
Se amesteca pana devine un aluat destul de tare incat sa se poata intinde.
Acest aluat se imparte in 3 parti si se coc pe dosul tavii tapetate cu faina, pentru 15-20 minute.
Crema:
Se pune pe foc o cratita, se adauga apa si faina amestecand continuu.
Cand devine omogena se adauga zaharul, coaja rasa de la lamaie si zeama de lamaie.
Cand se mai raceste putin se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.
Cand e aproape rece se adauga margarina si se amesteca pana se omogenizeaza.
Glazura:
Se pun toate ingredientele intr-o cratita si apoi se pun pe foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul.
Pe o planseta se pune prima foaie, se adauga jumatate din crema racita, apoi ce-a de-a doua foaie, restul de crema si ultima foaie.
Peste prajitura se intinde glazura si se orneaza cu nuca de cocos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu