Chiftelute de cartofi





In numarul 1 din 2013 al revistei Click! Poftă bună! am gasit câteva rețete care chiar ne-au plăcut cum arătau și am zis să le incercăm și noi, asa că vor urma câteva rețete din aceasta minunată revistă culinară....

Incep cu o rețeta de chifteluțe care merg foarte bine de luat la pachețel la locul de munca...sunt delicioase!

 Avem nevoie de: 

1 kg cartofi
2 ouă fierte tari
2 ouă crude
2 ardei iuti (eu am pus o linguriță de dulceată de ardei iuti)
1/2 legatură pătrunjel verde (care la mine a cam lipsit )
2-3 căței usturoi
1 ceapă medie
faină sau pesmet
sare
piper
ulei

Mod de preparare:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, in apă cu sare. După ce s-au fiert îi curățăm și îi dăm pe răzătoarea mare împreună cu ouăle fierte tari. 
Se adaugă apoi ardeii tocați mărunt sau dulceața de ardei , usturoiul pisat, ceapa și pătrunjelul tocate foarte mărunt. Adăugăm și un ou crud, condimentăm cu sare și piper, omogenizăm, apoi lăsăm compoziția să se odihneasca 20 minute.
Intre timp se bate un ou, si se pregăteste un vas cu faină sau pesmet.
Se ia cu o lingură din pasta de cartofi, se dă formă de chiftea apoi șe trece prin ou batut și apoi prin faină/pesmet. 
Chifteluțete se prăjesc apoi în ulei încins pe ambele părți și apoi le scoatem pe un prosop absorbant.
Se servesc reci.


Poftă buna!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cus-cus cu branza

Din Dragoste pentru Femei cu Andreea Marin si Avon

Sos de usturoi