Prajitura Baiadera


Aceasta reteta am gasit-o pe blogul doamnei Laura Laurentiu si am zis ca trebuie sa o fac si eu neaparat doar ca i-am facut unele mici schimbari. Ce pot spune este ca a aiesit o prajitura de nota 20 si cu siguranta o voi mai face tinand cont ca se face repede si este destul de ieftina.
 
Avem nevoie de:

 2 linguri zahar
300 ml apa
100 g nuci macinate fin 
100 g alune macinate 
250 g margarina (sau unt)
1 pachet mare biscuiti Petit Beurre (460g)
1 lingura cacao
2 fiole esenta vanilie
1 plic zahar vanilat
2 linguri Finetti (optional)

glazura
2 patrate ciocolata menaj
40 g margarina
1 lingura ulei
1 lingura apa
1/2 lingura zahar pudra


 Mod de preparare:

Se pune pe foc apa amestecata cu zaharul si se lasa la fiert 10 minute. Se adauga nucile si alunele si se amesteca 1 minut pana se leaga amestecul.
Se trage cratita de pe foc si se adauga biscuitii macinati fin si se amesteca bine.
Margarina se topeste pe BainMarie si o adaugampeste amestecul de biscuiti. Adaugam zaharul vanilat si esentele de vanilie si amestecam bine pana devine un aluat usor de modelat.
Intr-o tava de 20x26 cm, captusita cu folie alimentara, se aseaza jumatate din compozitie. Peste acest strat se poate pune Finetti (dar nu este obligatoriul). Restul de compozitie se amesteca cu o lingura de cacao si apoi se intinde cu mainile peste primul strat. Se da la frigider pentru cel putin o ora.
Dupa acest timp facem glazura amestecand toate ingredientele pe care le punem intr-un vas pe baie de abur.
Prajitura se rastoarna, se indeparteaza folia si se glazureaza cu glazura de ciocolata obtinuta.Se da la rece pentru a se intari glazuta.
Prajitura se taie in bucati potrivite cu un cutit inmuiat in apa fierbinte de fiecare data.

Pofta buna!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cus-cus cu branza

Mazare cu smantana

Paste dulci de post