Prajitura Baiadera
Aceasta reteta am gasit-o pe blogul doamnei Laura Laurentiu si am zis ca trebuie sa o fac si eu neaparat doar ca i-am facut unele mici schimbari. Ce pot spune este ca a aiesit o prajitura de nota 20 si cu siguranta o voi mai face tinand cont ca se face repede si este destul de ieftina.
Avem nevoie de:
2 linguri zahar
300 ml apa
100 g nuci macinate fin
100 g alune macinate
250 g margarina (sau unt)
1 pachet mare biscuiti Petit Beurre (460g)
1 lingura cacao
2 fiole esenta vanilie
1 plic zahar vanilat
2 linguri Finetti (optional)
glazura
2 patrate ciocolata menaj
40 g margarina
1 lingura ulei
1 lingura apa
1/2 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Se pune pe foc apa amestecata cu zaharul si se lasa la fiert 10 minute. Se adauga nucile si alunele si se amesteca 1 minut pana se leaga amestecul.
Se trage cratita de pe foc si se adauga biscuitii macinati fin si se amesteca bine.
Margarina se topeste pe BainMarie si o adaugampeste amestecul de biscuiti. Adaugam zaharul vanilat si esentele de vanilie si amestecam bine pana devine un aluat usor de modelat.
Intr-o tava de 20x26 cm, captusita cu folie alimentara, se aseaza jumatate din compozitie. Peste acest strat se poate pune Finetti (dar nu este obligatoriul). Restul de compozitie se amesteca cu o lingura de cacao si apoi se intinde cu mainile peste primul strat. Se da la frigider pentru cel putin o ora.
Dupa acest timp facem glazura amestecand toate ingredientele pe care le punem intr-un vas pe baie de abur.
Prajitura se rastoarna, se indeparteaza folia si se glazureaza cu glazura de ciocolata obtinuta.Se da la rece pentru a se intari glazuta.
Prajitura se taie in bucati potrivite cu un cutit inmuiat in apa fierbinte de fiecare data.
Pofta buna!
Este minunata!:)
RăspundețiȘtergere