Toyota - inovatia continua



             De la primele cercetari despre electricitate (1544) pana la prima alimentare publica cu energie electrica au trecut mai bine de 300 de ani, dar a fost considerata printre cele mai mari invetii ale lumii.



            Fara curent electric, inca mai stateam la lumina lumanarilor. Nu ar fi existat atatea aparaturi,gatget-uri, motoare, etc....Totul ar fi fost rustic...ne-am fi trezit la rasaritul soarelui si am fi stat doar pana la apus. Lumina ar fi venit doar de la focul de lemne sau de la vreo lampa cu gaz pentru cine ar fi avut posibilitate sa isi cumpere. Pe parcursul zilei am fi stat doar afara, si ne-am fi ocupat timpul cu animale si agricultura, iar distractia ar fi fost jucatorile din sat. Fara electricitate nu ar fi fost evolutie.
             Acum, cand totul este electrificat si obisnuindu-ne cu lumina, cu toate aparaturile pe baza de curent viata noastra e altfel. Folosim curentul electric pentru uz casnic, birouri, scoli si fabrici.
             Datorita faptului ca in ziua de azi aproape totul este electrificat, cei de la Toyota s-au gandit sa fie in pas cu vremurile si au fabricat noile masini electrice Prius, Yaris Hybrid si Auris Hybrid.
In felul acesta ei au vrut sa reduca consumul de combustibil care este o sursa neregenerabila, si astfel sa protejeze mediul.

            Din cele trei modele hibrid eu il prefer pe Auris deoarece arata bine si mai mult de atat are un nivel redus de emisii de CO2, consuma doar 3,8l /100km si are disponibile trei moduri de conducere: EV –pentru o propulsie exclusiv electrica, ECO – pentru un mix intre eficienta si performanta, si Power pentru un raspuns maxim al acceleratiei.
             Atata timp cat va mai exista curent electric cu siguranta se vor face din ce in ce mai multe experimente si din ce in ce vor exista mai multe masini electrice protejand astfel zacamintele de petrol si mediul inconjurator.

Acest articol participa la SuperBlog2012 .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cus-cus cu branza

Din Dragoste pentru Femei cu Andreea Marin si Avon

Sos de usturoi